Работно време: Понеделник - Петък  08:00-17:00                          Национален телефон национален телефонТърси

Категории

Производители

Новини

11 Яну 2013

Над 3000 регистрирани клиенти в онлайн магазина на Оптиком и Кооперация Китка

 

В началната седмица на новата 2013 година първият по рода си интернет-магазин за резервни части и консумативи за селскостопанска техника в страната,  разработен съвместно от Оптиком ООД и Кооперация Китка, се сдоби със своя потребител № 3000. Само за изминалата 2012 година аутлет-а има над 350 поръчки и продажби за над 40 хиляди лв. до най-отдалечени кътчета на България. От стартирането му през 2010 година той набира голяма популярност из цялата страна и дава огромно предимство за клиентите на двете фирми, без значение на каква дистанция се намират от офисите и дилърската им мрежа. Лесно и удобно фермерите могат да избират необходимите им за ремонт и подмяна резервни части за трактори, комбайни, прикачен инвентар и да ги поръчат за доставка до офиса, фермата или дома си, без да губят време и средства за пътуване.

 

Онлайн магазинът ще зарадва най-лоялните си клиенти от изминалата година, както и трихилядния си потребител.

 

След направената равносметка за всички продажби онлайн за последните 12 месеца, клиентът с най-голям обем покупки г-жа Миглина Богоева от фирма „Ултраекс-авто” ЕООД ще бъде зарадвана приятно с празничен пакет. Щасливецът, регистрирал се в началото на 2013 година е Илиян Айвазов от гр. Свиленград и също ще получи подаръци от фирмите.

 

От Оптиком и Кооперация Китка благодарят на всичките си клиенти и потребители на онлайн магазина и се надяват да увеличат броя им. И през новата година успешно ще продължават да задоволяват нуждите от консумативи и резервни части за всички предлагани машини, по-бързо и по-надеждно!


26 Юли 2012

Атрактивна полева демонстрация на АрмаТрак в Монтана

 

Над 150 земеделски производители се събраха на полева презентация на трактори ArmaTrac в землището на село Вирове, близо до Монтана, организирана от Кооперация "Китка". Инициативата за провеждането на серията полеви презентации в цялата страна на трактори Арматрак, Китка предприема след като придоби дилърските права върху марката за България в началото на месец юли т.г.

И представители на завода-производител от Турция се включиха в демонстрациите. Търговският мениджър от компанията Еркунт Трактор г-н Джан Балин, заяви пред фермерите, че АрмаТрак е вторият по големина машиностроителен завод в Турция и разполага с капацитет за производство от 60 000 трактора годишно и изнася продукцията си по цял свят. Производителят Еркунт има редица сертификати за качество на тракторите и производствения процес. Заводът работи със световни компании като Perkins, ZF, Bosch, DEUTZ, Cummins, SISU и други.

Преди старта на презентацията търговският мениджър на Кооперация "Китка", Светослав Дамянов, връчи ключовете на първият продаден трактор Арматрак на земеделския производител Димитър Димитров от Павликени, който получи и подарък от фирмата – 600 моточаса безплатно сервизно обслужване с масла и консумативи. Дамянов обяви, че подобни подаръци ще получат и клиентите, сключили договори за покупка по време на серията демонстрации до края на юли.

 

Светослав Дамянов, връчи ключовете на първият продаден трактор Арматрак

 

Пред фермерите демонстраторите от АрмаТрак показаха поредица от агротехнически обработки на почвата. Земеделците се убедиха в качествената работа на тракторите Арматрак, към които бяха агрегатирани конвенционални и обръщателни плугове Ovlac, активни брани Maschio и дискови брани Червона Зирка. Поради голямото си тегло от над 4 тона тракторът доказа, че се справя перфектно в оран с 5-корпусен плуг, без буксуване.

оран с 5-корпусен плуг, Арматрак

 

След приключването на презентацията фермерите имаха възможност сами да тестват тракторите АрмаТрак на полето, каквото е и мотото на серията презентации, които провежда Кооперация "Китка". Най-прецизните и бързи фенове на АрмаТрак, взели участие в импровизирано състезание, получиха подаръци. А веднага след края на шоуто нови клиенти за тракторите се обърнаха към регионалния представител за област Монтана за договаряне.

 


26 Апр 2012

ОПТИКОМ на БАТА АГРО 2012

От 8 до 12 май на Летище Стара Загора ще се проведе третото издание на изложението БАТА АГРО, организирано от Българската Асоциация на Търговците на Агротехника в България.


На площ от 1200 кв.м. екипът на Оптиком ще посрещне посетители и гости с много новости и традиционно представяни машини.
След дебюта му на изложението Агритехника в Хановер, за пръв път пред българските фермери ще бъде показан флагмана JCB 8310 Fastrac от новата серия трактори JCB 8000.


Телескопичният товарач JCB 550-80 Agri ще бъде представен на БАТА АГРО също за пръв път на българския пазар. С височина на повдигане до 8,1 метра и с товароподемност от 5,0 тона товарачът е идеалния отговор на клиентското търсене за достъпна машина с още по-големи възможности за вдигане.


Посетителите ще видят и новите модели зърнокомбайни LAVERDA M410 ADV, M310 MCS, M200 – всички създадени за висока производителност, прибиране на зърното без загуба и начупване, надеждност, висок комфорт за оператора. Новост са мощните двигатели SISU Diesel с SCR катализатор от 209 до 360 к.с. Комбайните са серийно оборудвани със системата за интелигентна жътва TERRA CONTROL+GSAX, захранваща система PFR, многофункционална система за вършитба и сепарация Multi Crop Separator Plus, комфортна и ергономична кабина клас Commodore.


Освен традиционното представяне на тракторите LANDINI  7-210, Landpower,  Powermondial, Powerfarm, Rex, дебют ще направи моделът Powerfarm 110 High Clearance – трактор с мощност 102 к.с. и с висок просвет от 70 см, което го прави особено подходящ за използване в зеленчукопроизводството и при полски работи - окопаване, пръскане в късен период на вегетация и др. Възможността за оборудване с реверс, включващ се без използване на съединител, е идеално решение за работа с челен товарач.

 

 

Гостите ще видят и новости при почвообработващите машини.


OVLAC VERSATILL е дълбокоразрохкващ култиватор за слята обработка. Високият клиренс, здравите стълбци с нон-стоп защита с плоски пружини, работната дълбочина от 5 до 30 см му позволяват да работи успешно на стърнища и полета с много растителни остатъци. Работните му органи са наредени в три реда, с пълно припокриване на работната зона, а след тях е монтиран ред с т.нар. „нивелиращи” дискове и валяк. Идеално решение за финиширащи предсеитбени обработки. Специализираният хедер с лифтери за прибиране на слънчоглед MORESIL с голяма работна ширина от 6,50 м позволява едновременно прибиране на 9 реда, което повишава значително производителността.


На щанда ще бъде и пълната гама на MONOSEM – 6 и 12-редови сеялки, окопни култиватори, сеялка за зеленчукови култури, прикачна щангова пръскачка KUHN, тороразпръскващите машини на SULKY,  добилият голяма популярност на нашия пазар хедер за прибиране на царевица OLIMAC, механичните сеялки на Great Plains с работна ширина 4 и 8 м, комбинираната почвообработваща машина Disc-O-Vator, комбиниран сеитбен аграгат Junkkari Maestro, тороразпръскващи ремаркета и др.

В работа на полето фермерите ежедневно ще могат да видят и тестват различни модели на тракторите LANDINI, JCB 8310 Fastrac и телескопичните товарачи JCB.


 

Гостите на фирмата ще участват в томбола с награди.
По повод изложението и 20-годишния юбилей на фирмата ще има специални промоции и изгодни оферти. Повече подробности ще научат посетителите на БАТА АГРО от щанда на „Оптиком” ООД, входът е свободен!

 


10 Окт 2011

Новата гама тороразпръскващи машини със система DPX за 2012

SULKY, специалистът в тороразпръскването, представя тази есен обновената гама навесни тороразпръскващи машини със система DPX за 2012 година. Гамата включва 3 нови модела, предназначени да задоволят нуждите на ферми от всякакъв тип:

DPX 18: работна ширина от 9 до 18 метра

Допустимо натоварване: 1,500 кг

800 л • 1,200 л • 1,500 л

(1.82 м височина на зареждане)

DPX 24: работна ширина от 12 до 24 метра

Допустимо натоварване: 2,100 кг

900 л• 1,500 л • 2,100 л

(2.21 м височина на зареждане)

 

     

DPX 28: работна ширина от 12 до 28 метра

Допустимо натоварване: 2,800 кг

1,500 л• 2,100 л • 2,700 л

(до 2.70 м височина на зареждане за модел 2,700 л със странични надстройки)

   

Моделът DPX28 се предлага и в комбинация със системата VISION WPB, позволяваща непрекъсната автоматична калибрация посредством претегляне.

 

По-нататък гамата DPX продължава със серията X12-44 (X36 и X44 са в състояние да достигнат работни ширини от 36 и 44 м). Накрая идват машините от семейството на POLYVRAC XT – прикачни тороразпръскващи машини с обем от 7200 до 9500 л и работна ширина до 44 м.

 

DPX System®: изпитан и доказан принцип на тороразпръскване 

 

Системата DPX® регулира прецизно работната ширина чрез едно уникално и изключително просто решение – измествайки точката на падане на гранулите спрямо разхвърлящия диск; т.е. не се налага да сменяте улеи, лопатки и др. за да променяте работната ширина. За да се осигури абсолютен контрол върху количеството тор, машините са оборудвани с дъна от неръждаема стомана, изработени чрез пресоване /без заварки/, които осигуряват постоянен поток на тора до последния килограм. Вибриращите бъркалки /патент на SULKY/ осигуряват равномерен поток на тора независимо от количеството в бункера; техните заоблени и пружиниращи органи не повреждат гранулите, а когато клапите са затворени, те спират работа /когато се тори с половин работна ширина, при маневри и др./

Посредством патентованите разпръскващи лопатки с различни дължини се постига прекрасно хоризонтално разпределение на тора. Умерената и постоянна скорост на въртене на лопатките, даже и при максимална работна ширина, осигурява траектория на гранулите, съобразена с техните физични характеристики – основен момент за добро разпределение на тора върху полето.

 

Главна задача - лесна работа с машината 

 

Лостовете за ръчно регулиране на торовата норма и работната ширина са разположени на ергономична височина и напълно обезопасени. Настройката на желаната работна ширина е естествено логична, използвайки безстепенно изместващите се шибри на SULKY: Ширината се увеличава чрез поставяне на лоста на по-висока позиция и обратно.

Като допълнение към инструкцията за работа е осигурена 24 часова онлайн услуга -  Fertitest® service. Тази интерактивна услуга се базира на 450 познати вида тор и Ви дава базовите позиции на регулиращите лостове при зададен модел машина.

Най-претенциозните потребители могат да закупят системата VISION WPB която използва непрекъсната автоматична калибрация посредством претегляне; тази иновация позволява непрекъснато калибриране на торовата норма от кабината на трактора автоматично през целия работен ден. 

 

Качество на производството

 

Произвеждана във Франция в новата фабрика на SULKY в Шатобург, гамата DPX използва голям брой части от неръждаема стомана и здрава рама с отлична възможност за почистване. Процесът на нанасяне на 5-слойното висококачествено лаково покритие – абсолютно условие за дълъг живот на машината – започва с грижлива подготовка на металните части и се извършва посредством електрофореза, като робот потопява цялата машина във вана. Високите изисквания на международния стандарт за качество ISO 9001 се спазват абсолютно стриктно по време на целия производствен процес.

Гамата тороразпръскващи машини на SULKY ще бъде представена на предстоящото изложение AGRITECHNICA в Хановер през м.ноември 2011.


05 Май 2011

Оптиком изгради нов сервизен център

 Оптиком пусна в действие нова търговско - сервизна база в град Павликени. Придобивката ще е от ключово значение не само за многобройните фермери от Великотърновска област, клиенти на фирмата, а и за всички земеделски производители от Централна Северна България.

 
Базата се намира на улица „Бачо Киро“ №62  по главния път за Свищов и се шири на близо 2000 кв.м. Там е административната сграда, работилницата, машинния парк, а в момента се довършва подреждането на магазина и склада за резервни части. 
 
Официалното откриване на сервизния център ще се състои през лятото, но работата там е на пълни обороти още от средата на март.  Има възможност много от ремонтите да се извършват в стопанствата на клиентите или на полето, особено в периода на жътва.  В рамките на 24 часа след постъпило обаждане от клиента служителите на фирмата се ангажират да се отзоват и по възможност да решат проблема.
 
„Мобилността е много важно предимство, тъй като в периода на жътва всеки час е от огромно значение за фермера. Ако машината се повреди трябва да се реагира светкавично, затова и сервизен специалист може да отиде на място своевременно, за да диагностицира проблема и да го отстрани, а не да се губи време в транспортиране до сервиза, което понякога дори е невъзможно“, обясни инж. Пламен Христов, който е ръководител на базата. 
 
Земеделски сервизен център Павликени
 
 
В базата в Павликени се предлага и огромен набор от резервни части за тежките селскостопански машини и всякакъв прикачен инвентар, консумативи, масла. Ако се окаже, че някоя част е изчерпана, сервизът може да реагира много бързо за да не се губи ценно време в селскостопанската дейност на фермера във всеки един сезон. В такава ситуация веднага се проверява дали частта е налична в някой от другите центрове на Оптиком в страната или се поръчва директно от завода-производител, като пратката пътува от него направо до центъра в Павликени и пристига до 24 часа.  
 
„Клиентите наложиха нуждата от такъв център в това населено място, за нас е важно да сме близо до тях, за да се чувстват сигурни и спокойни“, допълни инж. Христов. Само в региона на Павликени и Велико Търново фирмата има около 40 клиенти, освен това от центъра ще могат да се възползват фермери от още няколко съседни области. 
За бъдещите клиенти също е помислено с разбиране. В двора на павликенската база са представени някои от най-атрактивните и най-продавани машини на българския пазар от Оптиком. Следпродажбеното обучение и пускане на машините в действие ще бъде безплатно, а по повод 20 годишния юбилей на фирмата клиентите ще могат да се възползват от специалните оферти.
 
Оптиком Павликени
 
За контакти: ОПТИКОМ ООД – регионално представителство Павликени,
Ул. „Бачо Киро” № 62   тел. 0610/52028; 0887095404, opticom_pni@abv.bg
Екип: инж. Пламен Христов, инж. Ивайло Георгиев, Иван Никифоров, Виолета Борисова.


15 Апр 2011

Приключи конкурса за детска рисунка на "Оптиком"

 273 рисунки на деца от цялата страна се включиха в конкурса на "Оптиком" за детска рисунка на фермерска тематика „Искам да стана фермер”. Целта на задачата беше мъниците да използват въображението си и рисуват земеделието у нас както го виждат или си го представят.

 
Участниците в надпреварата са на възраст от 4 до 14 години от детски градини, училища и клубове по рисуване от Перник, Попово, Летница, Бургас, Костинброд, Червен бряг, Пловдив, Нова Загора, Габрово, Дулово, Карнобат, Тутракан, Павликени, с. Поповица, Стара Загора и др.
 
Голяма част от получените рисунки бяха качени на профила на „Оптиком” в социалната мрежа Facebook, за да ги видят повече хора и да гласуват за тези, които харесват Facebook.
 
 
 
 
 
Заради големия интерес към конкурса журито реши да раздели творбите в четири различни възрастови групи: 4-5 годишни, 6-7 годишни, 8-10 годишни и над 11 год. Победителите във всяка категория бяха избрани от 5-членно жури с председател г-жа Гергана Вълкова - преподавател по рисуване във Второ ОУ "П.Р.Славейков" в Стара Загора. 
 
По време на изложението БАТА Агро, Летище Стара Загора, от 10 до 14 май 2011 на щанда на „Оптиком” ще бъдат показани част от рисунките на импровизирана изложба, а в събота 14.05.2011 от 10,30 часа ще бъдат съобщени и наградени победителите. След приключване на изложението рисунките ще бъдат разположени в офисните и търговски помещения на "Оптиком" в Стара Загора и в цялата страна. Най-талантливите участници ще получат грамоти, умалени модели на трактори, тениски и бои за оцветяване, книжки за оцветяване, шапки, играчки и други изненади. 
 
Специални благодарности и комплименти за ръководителите на малките художници: Искра Иванова от Попово, Нина Горанова от Червен бряг, Валя Василева от Перник, Анета Петрова от с. Поповица, Колина Трошанова от Бургас, Анета Желева от Нова Загора и др.
Трогателно е писмото на Румяна Атанасова от гр.Дулово, майка на 2 момчета, пратили рисунки, в което пише: „ ..Децата трябва да се насърчават да уважават труда на хората, от малки да се учат на работа и да знаят от къде идва хляба...Не знам дали синовете ми ще станат фермери, но вярвам, че ще уважават труда на баща си и ще изберат сами своите професии..”
 
 
 
Благодарим на всички деца участници и на възрастните, които ги подкрепиха и насърчаваха!
 
Отличените са:
 
В категория 4-5 годишни (58 рисунки получени) голямата награда се присъжда на Георги Пламенов на 5 год. от гр. Попово. Останалите наградени са Никола Димов - 5 г., Деница Маринова – 5 г., Диляра Сергеева – 5 г., Венета Велимирова – 5 г., Валентина Георгиева – 4 г., всичките от Попово и Сиско Попов на 5 г. от Нова Загора.
В категория 6-7 годишни (122 рисунки) голямата награда отива при Деница Дончева на 7 год. от Габрово. Другите отличени са Ева-Фей Макгонегал – 6 г. от Пловдив, Йошо Йошов – 7 г. от Червен бряг, Магдалена Генчева – 7 г., Стара Загора, Иван Костов – 7 г. от Стара Загора, Димитър Димитров  - 7 г. от Стара Загора, Бети Красимирова – 6 г. от Нова Загора, Димитър и Петко Пламенови – 6 г. от Павликени, Витали Борисов – 7 г. от Перник и децата от Попово - Диляна Тодорова – 7 г., Божидар Стефанов – 6 г., Георги Ганчев – 6 г., Денислав Красенов – 6 г. и Виктория Христова – 6 г.
 
Категория 8-10 годишни (56 рисунки) – голямата награда е за Християн Йонков на 9 год. от Червен бряг. Другите наградени са няколко деца от Червен бряг: Александра Петрова на 10 г., Преслав Иванов на 8 г., Велислава Пиронска на 9 г., Мария Караниколова на 8 г., Миглена Христова на 9 г., Валентин Цонков на 8 г., Ивалина Иванова на 10 г., Павел Георгиев на 9 г., Ралица Петкова на 8 г. и Цветелина Вълова на 10 г.; Бренос-Камен Макгонегал на 9 г. от Пловдив, Александра Евгениева на 8 г. от Попово, Деница Димитрова на 9 г. от Поповица, Мила Трошанова на 9 г. от Бургас и Николета Николова на 9 г. от Бургас.
 
В категория над 11 годишни (37 рисунки) голяма награда има за Марин Цонков на 12 г. от Червен бряг, Яни Бaлимезов – 13 г. от Карнобат и Ерихан Жевдетов – 11 г. от Летница. Останалите наградени са от Летница – Радослава Кънева, 11 г, Николай Петров – 12 г. и Мартин Севдански – 12 г.; Йоана Иванова на 11 г. от Попово, от Пловдив - Радина Янева на 11 г., Таня Гешева на 11 г., Стефани Мукарева на 12 г., Мария Димчева на 11 г. и Анита Данкова на 12 г.
 
Очакваме избраните в събота, 14 май 2011 от 10,30 ч на щанда на Оптиком ООД на БАТА АГРО да получат наградите си. На който не успее да присъства лично ще му бъде изпратена по пощата.
 
 

 


22 Дек 2010

През 2010 ОПТИКОМ ООД отчита ръст в продажбите на земеделска техника, въпреки кризата

 

ОПТИКОМВъпреки трудностите в икономиката, които засегнаха и България, към края на тази година се очаква достигането на 20% ръст в продажбите на земеделска техника спрямо 2009 г., отчете управителят на „Оптиком” Веселин Генев. От 17 до 19 декември фирмата проведе годишна среща в хотел „Астера”, к.к. „Златни пясъци” с клиенти, дилъри и партньори. На събитието присъстваха над 120 земеделски производители, представители на земеделски кооперации и членове на браншови организации. Специално участие в срещата имаше делегация от завода за комбайни Laverda в Италия и представител на фирмата Ovlac, производител на плугове от Испания.

В семинарната част бяха направени продуктови презентации на новостите в техниката, предлагана от „Оптиком”. Поканените клиенти имаха възможност и в неформална обстановка да се срещнат и обсъждат с персонала на фирмата, с дилърите по региони и сервизните специалисти. Експертите консултираха подробно арендаторите за спецификата при работата с машините, техните предимства и оптимални решения за подобряване качеството на работа при постигане на максимален добив.

Новостите при тракторите Landini за 2011 г. представи ръководителят на направление трактори от сервиза на „Оптиком” инж. Наньо Нанев. Интересен акцент беше забавното видео за участието на LandiniRex в снимките на новия български сериал „Английският съсед”, който ще се излъчва догодина по БНТ.

Концепцията на тракторите JCB Fastrac и техните предимства бяха обстойно разяснени от доц.инж. Неделчо Делчев. Гостите останаха впечатлени и от презентацията на продуктовата гама зърнокомбайни Laverda за сезон 2011, която показа италианецът Лучано Паризе. Търговският мениджър от LaverdaАндреа Угати съобщи за намеренията на групировката AGCO да увеличава инвестициите във фабриката, както и да продължи по-нататъшното развитие на успешната марка комбайни в България след постигнатите отлични успехи в продажбите съвместно с „Оптиком” през последните години. Гостът от Испания Хорхе Калво представи плуговете Ovlac, Емил Лупанов от Оптиком запозна присъстващите с предимствата и новостите при тороразпръскващите машини Sulky, прецизните сеялки Monosem и пръскачките Kuhn.

Инж. Димитър Петров представи новите модели на телескопичните товарачи JCB и отличаващите ги предимства в сравнение с другите на пазара, което ги нарежда на лидерско място по пазарен дял в България.

„Несъмнено, това беше една от най-ползотворните срещи, на която сме присъствали през тази година”, споделиха голяма част от поканените зърнопроизводители и фермери. Повечето от гостите от дълги години работят с „Оптиком” и не пропускат най-новите оферти. Земеделските производители сега пишат още проекти и се надяват, че догодина пак ще получат финансиране, тъй като след семинара са разбрали от какви още машини имат нужда. „Няма две мнения по въпроса, че земеделие се прави с добри и качествени машини”, подчертаха производителите. Сред тях беше и председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов, който поздрави фирмата за добрата работа и устойчивото присъствие на пазара. По неговите думи, положението на производителите значително се е подобрило, тъй като новата техника е намалила разходите им за гориво и времето за обработки и е увеличила производителността. На фирмата всички пожелаха успех с препоръката да не я застига кризата и през следващата година да открива още бази в различни краища на страната.

В отговор на това управителят Веселин Генев загатна, че догодина се очакват много изненади. Още повече, че през 2011 г. „Оптиком” навършва 20 години.

Обещанието е за специални празнични сезонни оферти и още повече демонстрации. Фирмата е подготвила ново юбилейно лого, обновен е продуктовият каталог, а също и сайтът www.opticom-bg.com - вече могат да се правят поръчки и във виртуалното пространство. Предвидено е откриване на Клиентски център за сервизни части в съседство със Сервизната база в Стара Загора, както и разширяване на дилърската мрежа. За лоялните клиенти се предвижда организиране на пътуване до местата, където се произвеждат техните машини и много други събития.


03 Ное 2010

Нови изгодни оферти за покупка на техника

 ОПТИКОМ е подготвил нови изгодни оферти за покупка на техника, необходима за пролетната сеитба догодина. До средата на декември 2010 прецизните сеялки MONOSEM могат да бъдат поръчани с 15% отстъпка, а комплект трактор LANDINI Powerfarm 100 с 6-редова сеялка MONOSEM с анкерен ботуш се предлага на промоционалната цена от 79990 лв без ДДС.

 

  

 
По повод навършването на 10 години откакто комбайните LAVERDA официално се продават на българския пазар ОПТИКОМ обявява 10% отстъпка за сезон 2010-2011, като при ранни поръчки до средата на декември има допълнителна отстъпка от 3%.
Вижте промоциите тук.


06 Окт 2010

ОТСТЪПКИ ЗА ЧАСТИ ЗА КОМБАЙНИ ЛАВЕРДА до 35%

ОТСТЪПКИ ЗА ЧАСТИ ЗА КОМБАЙНИ ЛАВЕРДА до 35% , АКО ПОРЪЧАТЕ ДО 12 ОКТОМВРИ

Условия:50% аванс, доставка до 15 ноември на неналични позиции.

За заявки : 0889660052 Евгени Богословов Оптиком ООД 


05 Окт 2010

100-на поръчка в магазина

 Днес получихме 100-та поръчка за доставка на резервни части от нашия он-лайн магазин http://www.opticom-bg.com/shops/. Късметлията г-н Ангел Ковачки получи неочаквана награда - играчка JCB. И занапред ще радваме наши клиенти с награди.

Магазинът е един от най-бързо развиващия се уеб ресурс в своята област, като успява да радва своите клиенти с разнообразие , качество и не на последно място с атрактивни промоции и награди.


28 Сеп 2010

SULKY пусна на пазара торачката DPX 28, която разхвърля урея до 24 метра

 Един от световните лидери в производството на земеделска техника, френския производител SULKY пусна на пазара нов модел тороразпръскваща машина. Това е SULKY DPX 28 с обем на бункера 1500 и 2100 литра. Подобрените технически параметри на машината дават възможност тя да разхвърля дори урея на работна ширина до 24 метра. Това е най-доброто постижение при малките тороразпръскващи машини. /Да припомним, че при по-големите серии SULKY предлага тороразпръскване до 44 метра/.

Ширината на тороразпръскване се определя лесно и бързо, посредством известната в цяла Европа система DPX. Тя позволява безстепенно регулиране на работната ширина, без да е нужно да се сменят разхвърлящите лопатки или дисковете. Патентованите лопатки осигуряват разпръскване на тора в няколко слоя, които се препокриват, което гарантира абсолютно равномерно и точно торене дори при наличие на вятър. 

Всички основни компоненти на торачките SULKY DPX- разхвърлящите дискове, лопатките и свързващите ги болтове, както и основата на бункера и защитната плоча са изработени от неръждаема стомана за да са устойчиви на агресивните химикали. Задвижващият редуктор е херметически затворен и има дългогодишен живот.

 За да се постигнат най-добри резултати при торене, от SULKY са приложили стандартно към всички торачки от новата серия тестове за калибриране на торовата норма. Начинът на калибриране е достатъчно лесен и изисква минимален разход на тор.

 

Основни характеристики:

- работят при 540 об.мин, като серийно имат ограничител на оборотите

- хидравлично регулиране на пропускащите клапи

- двойно отварящо се сито в бункера

- норма за разпръскване : от 300 грама до 100 кг/декар при 8 км/час на 24 м

- индикатор за точно хоризонтиране на машината

ОПЦИИ: - електронно управление от кабината – VISION DPB с възможност за свързване с TRIMBLE, TRIBORD система за екологично разпръскване покрай водоизточници, GPS сензор за скорост, сгъваем капак, колела за лесно преместване при съхранение, кит за калибриране, включващ гранулометър и вани за отчитане.


15 Сеп 2010

Демонстрация на комбайни ЛАВЕРДА в жътва на ОРИЗ в с. Цалапица, Пловдивско

В землището на с. Цалапица, Пловдивско, с любезното съдействие на домакините от КЬОСЕЛ ГРУП ЕООД и нашият дилър за Пловдив и региона Красимир Георгиев организира на 14/09/2010 демонстрация на комбайни LAVERDA при прибиране на ориз.

На полето се събраха над 50 души, ангажирани в оризопроизводство, за да наблюдават отличната работа на италианските машини LAVERDA M306SP Rice. Оризокомбайните са 6-сламотръсови с 6 м хедери, оборудвани с двигатели SISU, 335 к.с., вериги за жътва на ориз, сепарираща система MCS (Multi Crop Separator), система за автоматично управление височината на жътвата, система за странично плаване на хедера GSAX, бункер 9000 л, сламонадробител, комфортна и ергономична кабина клас Commodore - всичко за висока производителност, прибиране без загуби и начупване, надеждност и комфорт за оператора.

 

Снимки от събитието


19 Авг 2010

Оптиком стартира месец на промоциите на селскостопанска техника за есенна кампания 2010

Официалният вносител на Landini фирма Оптиком ще зарадва почитателите на италианската марка трактори, която успешно се наложи на българския пазар през последните години, с промоционална оферта за новата 7 серия, чиято премиера в България беше тази година през месец май. Серия 7 включва 6 модела трактори с мощност от 156 до 225 к.с., оборудвани с двигатели Iveco със система Dual Power, а трансмисиите са Autopowershift.
 
Тракторът Landini 7-210 Techno е с изцяло нова конструкция, с мощност 213 к.с. и се отличава с перфектна работа при тежки обработки на почвата. Предлага се с 32+24 скорости, модерната трансмисия Autopowershift, климатик, кабина с меко окачване и още много допълнителни екстри и функционалности  на цена от 71 500 евро.
 
Все по-голямата популярност на рапицата и увеличаването на нейните площи през последните години е провокирало фирма Оптиком да предложи на българските фермери промоционален пакет от трактор Landini Powerfarm 100 в комбинация с италианската 4- метрова сеялка CIMAC Vittoria, изключително подходяща за сеитба на рапица. Тракторът е с мощност 92,5 к.с. , 24+12 скорости, оборудван е с кабина Comfort, климатик и допълнителни предни тежести. Пакетната промоционална цена на този добре познат на българския фермер трактор в комбинация със сеялката е на цена от 39 990 евро, а количествата са ограничени.
 
За фермерите, които имат нужда от нов инвентар за есенните обработки, фирма Оптиком е предложила богата гама промоционални продукти: плуговете за дълбока оран Ovlac, плуговете за предсеитбена обработка Foukas, активната зъбна брана Maschio, добре познатите на българския пазар сеялки Sulky.
 
По повод 160-годишнината на украинския производител "НПО Белоцерков МАЗ" Универсалния Дисков Агрегат /УДА/, който е много популярен у нас,  може да бъде закупен от търговската мрежа на Кооперация Китка и Оптиком ООД с 15 % отстъпка подарък от продажната цена до 24 септември.
 
Подарък фирмен гащеризон и филтри на стойност 120 лв по избор ще получат и фермерите, закупили над 205 литра масла до края на м. септември.
 
За старта на промоционалната кампания екипът на Трактор.БГ разговаря с г-н Генев, управител на фирма Оптиком:
 
Г-н Генев, какво ви провокира да предложите на пазара на селскостопанска техника такава голямо разнообразие на промоционални оферти за есен 2010? На практика вие покривате целия работен процес след жътвата с машини на атрактивни промоционални цени?
 
- Да, на практика така се получи. Тъй като фермерите все повече се убеждават в нуждата от работа с нова и качествена техника, която да им спестява разходи и същевременно да спомага за висока продуктивност на полето от една страна и от друга спрелият прием на проекти по мярка 121 за Модернизиране на земеделските стопанства по ПРСР, която направи възможно по-голям брой фермери да оборудват стопанствата си с нова техника, решихме, че сега ние сме на ход да протегнем ръка към земеделските стопани. Именно затова предложихме оптимален брой продукти на промоционални цени, като се погрижихме да предоставим и възможност за изгодни схеми на финансиране.
 
Искате да кажете, че тези промоционални продукти могат да бъдат закупени при облекчени условия за финансиране, въпреки кризата във финансовия сектор?
 
- Именно. Изготвихме специална лизингова схема за нашите клиенти, която обхваща 5 годишен лизингов период, с под 4 % оскъпяване, възможност за предсрочно погасяване и други условия, които максимално облекчават стопаните при закупуването на промоционалните машини.
 
Г-н Генев, как оценявате изминалата жътвена кампания у нас и как според вас ще се отразят добрите изкупни цени на продажбата на селскостопанска техника?  Готови ли са фермерите да реинвестират реализираните приходи в по-нова, по-ефективна и продуктивна техника според вас?
 
- Нормално е по-високите изкупни цени да дадат възможност на фермерите за по-голяма „глътка въздух”, така да се каже, да видят положителен резултат от труда и усилията си. Повечето от тях може би далновидно ще използват стеклите се обстоятелства, за да се възползват максимално от тях – от една страна ще получат по-високи приходи, от друга страна – има богат избор на нова и ефективна техника на много изгодни условия, което не се случва често и не е ясно колко време ще се задържи тази възможност. Решението за инвестиция в нова техника в този период е печеливш ход. 
 


02 Авг 2010

Трактор Landini в най-новия сериал на БНТ - Английския съсед

В края на миналата седмица с бутилка шампанско беше даден старт на новият български сериал "Английският съсед". Николай Урумов, Кръстю Лафазанов и Татяна Лолова са комшии на известният британския актьор Лесли Грантам, който влиза в ролята на английски пенсионер дошъл да се засели на село в България.

Действието в сериала се развива в село Плодородно ( истинското име на селото е Негушево, близо до Горна Малина, Софийско ), където един хубав ден пристига англичанина, който си купува къща. След къщата купува и трактор, за да разоре буренясалите парцели. Ролята на тракторът се изпълнява от другия главен герой във филма Landini Rex.
 
Помощникът на Лесли Грантам ще видим в действие заедно с обръщателен плуг, които ще помогнат на английският съсед да съживи изоставената с години плодородна земя, а с нея и цялото село.
 
Комедийният сериал е продукция на БНТ , с четири епизода и ще бъде излъчен през следващата пролет.


29 Юли 2010

Атрактивна демонстрация на селскостопанска техника направи ОПТИКОМ в землището на село Баница, Врачанско

Комбайни Laverda, трактори Landini и JCB Fastrac, телескопични товарачи JCB, култиватори Great plains, плугове Ovlac, дисков агрегат УДА, активна зъбна брана Maschio, сеялки Monosem, торачки Sulky бяха малка част от мощните машини, които дефилираха в атрактивна демонстрация в полето край врачанското село Баница в сряда, организирана от старозагорската фирма „Оптиком" ООД.

 

Целта на събитието беше фермерите от региона да се запознаят с новата техника и да видят как тя работи на полето. Домакин пък беше местният фермер ЕТ Петър Петров - Лачко, който работи изцяло с такава техника.

 

Демонстрацията събра около 200 души и започна с песните и танците на малчуганите от детската градина в с. Баница. Изненадата за събралите се бе стихотворението „Тракторист", което развесели публиката.

 

В пшеничната нива влязоха над 15 от машините, които внася престижната фирма. Идеята бе да се покаже пълният цикъл от операции, които извършва един стопанин и съобразно с това едни от най-съобразните машини за всяка една от тях. От Оптиком се бяха постарали фермерите да видят жътва с едни от най-подходящите за района комбайни, тези на италианската фирма "Laverda", които са създадени специално за хълмисти терени и се наблюдават на много места в района на Монтана и Враца, както и в полетата из цяла България. Бяха показани и едни от най-добрите машини за обработка на почвата, след жътва. Те се отличиха с възможностите си за работа при тежките условия на полето, а именно падналите дъждове ден преди презентацията.

 

Генералният мениджър на фирмата вносител Веселин Генев разказа пред многобройната публика, че такава демонстрация се прави за първи път в Северозападна България и селото не е избрано случайно, защото фермерът Петър Петров работи изключително с техника на старозагорската фирма и са дългогодишни партньори.

 

„Мисля, че това е показател за нашата сила, защото считаме, че сме един от добрите доставчици в страната. Винаги сме се старали да предлагаме машини, които са подходящи за българските условия, а не просто да внасяме вискокотехнологичното, което не винаги е подходящо за нашите условия", обясни Веселин Генев.

 

Той коментира още, че въпреки тежките условия българският фермер се справя добре, тъй като кризата го е научила да смята по-точно и да планира по-добре своята дейност. Присъствието на толкова много хора днес също е показател, че земеделските производители не се страхуват да мислят за нови инвестиции, защото само новата техника е в състояние да им даде по-добри резултати и да са конкурентно способни на европейския пазар.

 

Домакинът на събитието Петър Петров сподели след презентацията, че е изключително доволен от видяното и се радва, че „Оптиком" са избрали именно неговите полета и че събитието се провежда именно тук. На въпрос какво се промени в работата му след започване на сътрудничество със старозагорската фирма, той отговори, че вече се радва на по-високи добиви, значително се е увеличила производителността, а в същия момент  е намаляло технологичното време на обработка. Към всичко това, фермерът е доволен, че заради новата техника значително е намалил разходите си за гориво и поддръжка. 

 

На импровизиран коктейл на полето стопаните коментираха видяното и пресмятаха своите добиви и изкупните цени на зърното, които твърдо ще отстояват.

 

От техните разговори стана ясно, че врачанлии вече са ожънали по-голямата част от пшеницата. Въпреки лошото време кампанията е почти на финала. По мнение на зърнопроизводителите, изкупната цена на зърното в момента се променя буквално за часове. Преди 4-5 дни за тон фуражна и хлебна пшеница фирмите са предлагали по 200 лв./тон, а в момента цената на хлебната пшеница от 2Б група е вече 250 лв./тон + ДДС. Тази цена се предлага на фермерите от сериозните фирми изкупвачи на зърно. Относно царевицата ценовия марж на зелено е все още висок, а именно между 200-250 лв./тон. Слънчогледът по всяка вероятност ще се търгува на нива над 500-550 лв./тон + ДДС.

 

Снимки от събитието                                 Видео от сибитието

 


30 Юни 2010

Оптиком и Клас 95 ООД откриха жътвата на пшеница в Хасковско

 С традиционния ритуал Зажънване беше открита жътвената кампания на пшеница в Хасковска област. Въпреки лошите метеорологични условия организаторите от фирма Оптиком ООД  и фирма „Клас 95” ООД направиха в местността Ходжова чешма, първият откос. 

 
Пшеницата в региона не е засегната от лошите метеорологични условия, заяви Димитър Желязков, съдружник във фирма „Клас 95”. Влагата и е около 13-13,5 % и очакваното стабилизиране на времето към края на седмицата дава основания на зърнопроизводителите да очакват успешна жътва. Фирмата обработват 18 400 дка в землищата на Гарваново, Клокотница и Хасково, от които 8 хил. дка е пшеницата. Очакваният среден добив тази година е около 450 кг от дка. Прогнозните стратови цени при пшеницата от 170 – 180 лв/тон в никакъв случай не могат да бъдат задоволителни за производителите, коментира Желязков, който пожела освен добри добиви и по-високи изкупни цени. 
 
Наслука при прибирането на зърното пожела и управителят на старозагорската фирма-вносител на селскостопанска техника Оптиком ООД, Веселин Генев. Той подчерта, че за успешната и високотехнологична жътва, от значение е качествената, модерна земеделска техника, която позволява по-високи добиви при по-малки производствени разходи. Именно на такава работа са способни и трите комбайна Laverda, както и тракторите Landini и JCB, които бяха представени в местността Ходжова чешма.
 
Председателят на Националната асоциациация  на зърнопроизводителите Радослав Христов пожела на всички зърнопроизводители спорно прибиране и успешна реализация на реколтата. Той подчерта, че стимулите на земеделските производители в бранша са възможностите за непрестанна модернизация на стопанствата и на информираността на фермерите, което води до повишаване на конкурентноспособността на българското земеделие на европейския пазар. Събития като настоящото помагат да се зарежда и поддържа колективния дух при земеделските производители. А като сме организирани, информирани и с модернизирани стопанства, ще можем по-ясно и по-отчетливо да заявяваме своите интереси, заяви още Радослав Христов.
 
Сред гостите на събитието беше и Петър Венков, директор на Контролно-техническата инспекция в Хасково. Той съобщи, че на 100% е приключила проверката на регистрираните комбайни в Хасковска област за жътвена кампания 2010. От регистрираните 342 зърнокомбайна, 316 комбайна са определени като оперативни. 215 от тях са получили заверки и стикери за работа. Останалите 101 комбайна няма да излязат на полето по желание на собствениците им, съобщи още Венков. Много хора имат парцели, които трябва да бъдат ожънати, но заради финансови съображения ще наемат чужда техника за прибиране на реколтата. Около 60 са новите комбайни, закупени от местните зърнопроизводители през последните три години по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 год, съобщи още Петър Венков.


21 Май 2010

С един от най-атрактивните щандове на изложението Бата Агра Оптиком изпъкна и привлече вниманието на хиляди посетители

 Тази година Оптиком се представи с изцяло нова визия на щанда, който беше и един от най-атрактивните на изложението БАТА Агро в Стара Загора. Щандът с най-много иновации и нови модели по време на селскостопанското изложение беше именно този на Оптиком.

 

По този повод г-н Генев, управител на фирма Оптиком, заяви: „ В тази кризисна година се опитахме още месец преди изложението, с нестандартна рекламна кампания, обновен щанд, много новости и богата гама при представените машини да покажем, че фирма Оптиком е на пазара и че компанията стои стабилно, като не се е повлияла толкова много от настъпилите кризисни времена в цялата страна. Това е заявка, че ние  заставаме и зад нашите клиенти, на които също име доста трудно, помагаме им в редица направления, за да излезем заедно по-силни след кризата.”

 

Новостите, представени от Оптиком на БАТА Агро бяха много, а именно:

 

Впечатление направи тракторът от 7-ма серия на JCB – 7230, с мощност 230 к.с., при който са въведени редица подобрения от началото на 2010 година и презентацията му беше по време на самото изложение. За първи път 7230 Fastrac се предлага и с възможност за управление на предния мост чрез GPS система. Тя е разработена от JCB съвместно с Trimble. Досега при тракторите Fastrac беше технически трудно да се прилага такъв тип управление посредством GPS. Тази нова възможност, която представи Оптиком за първи път в България, е и абсолютна новост на европейския пазар.

 

Оптиком показа и най-продавания на нашия пазар телескопичен товарач JCB 531-70 Agri, с 3100 кг товароподемност и 7 метра височина на повдигане, който от тази година се предлага с много подобрения, основните от които са при хидравликата. В момента машината е вече с аксиално-бутална хидравлична помпа, заменила досега използваната зъбна помпа.

 

При вече добре познатите на фермерите комбайни Lаverda, Оптиком отново представи новости на БАТА Агро.Комбайнът M 306, който беше презентиран, е с изключително много подобрения във всички части – хедера, вършачния апарат, сламонадробителя. Всички тези промени, чиято цел е повишаване на производителността, се въвеждат за новия сезон и за първи път бяха показани в България.

 

Много новости имаше и на изложбената площ на Landini. Дебют направи тракторът от новата 7-ма серия на Landini, която обхваща модели с мощност от 150 до 230 к.с., богат избор на Autopowershift трансмисии и е разработвана в продължение на 4 години. Тракторът 7-210 е с изцяло нова конструкция, с мощност 200 к.с.

 

За първи път Оптиком предложи на българските клиенти и трактора от серията Landini Powermondial – 110 к.с., който е с тегло около 5 тона, за да може да се използва дори и с по-тежките навесни сеялки и въобще по-тежкото навесно оборудване. Специално по поръчка на Оптиком тракторът се произвежда с тесен преден мост и в комплект с тесни гуми влиза при 70 см междуредие при окопните култури. Това прави машината многофункционална и тя може да се използва дори в малки и средни стопанства, въпреки сравнително големите си размери.


Последната новост от Landini е подобрен крал на лозята и овощните градини Rex с двигател 83 к.с. Той представя нова генерация на традиционно популярния лозаро-овощарски трактор от серията. Тракторът e с много подобрения основно в хидравликата и отговаря на най-новите изисквания на пазара. Като също така е с изцяло нова визия и кабина.

 

Оптиком беше и фирмата на БАТА Агро с най-богато предлагане на селскостопански инвентар, като се започне от почвообработки – плуговете на испанската фирма Ovlac, сеялките за окопни култури на Monosem, тороразпръскващите машини на Sulky.

Новата гама машини, които предлага фирмата от тази година са и почвообработващите машини и сеялките на американската компания Great Plains.

Специално внимание на щанда на Оптиком беше отделено и на специализирани машини за лозарство, овощарство и зеленчукопроизводство, които привлякоха вниманието на фермерите от тези сектори, посетили изложението.

 

И накрая, но не на последно място Оптиком представи специален кът с машини, подходящи за животновъдния сектор: Трактор Powerfarm с челен товарач и косачка, подходящи за всяка животновъдна ферма, както и тороразпръскващи ремаркета на латвийската фирма Ellamer, които като качество и цена са много подходящи за българския пазар. Две години преди пускането на тази марка ремаркета на българския пазар, тя е била изпробвана в български условия и дава задоволителни резултати. От Оптиком са убедени, че тази машина ще бъде в полза на българските животновъди и ще им помогне при решаването на нелекия проблем с оборската тор.

 

Пристигналият за изложението презентационен камион на JCB, който беше превърнат в комфортен офис за разговори и делови срещи; момичетата на JCB, упътващи всеки посетител; специалният детски кът, който не беше подминат от нито едно дете, дошло на изложението; атрактивният оркестър „Оптиком” , грижещ се за доброто настроениетегленето и обявяването на наградите от томболата с анкети отличиха Оптиком на БАТА Агро и спомогнаха всеки фермер посетил щанда да се почувства специален.

 
 

 Галерия снимки от изложението Бата Агро


14 Май 2010

Днес изтеглиха победителите от томболата - Попълни и спечали на фирма Оптиком

Днес в четвъртия ден от изложението Бата Агро, което се провежда в момента в Стара Загора приключи играта "Попълни и спечели", която се проведе в рамките на един месец  от  фирма Оптиком, официален вносител на няколко от световноизвестните марки за селскостопанска техника: JCB, Landini, Laverda, Monosem.

Шестгодишните близнаци Митко и Петко бяха натоварени с отговорната задача да изтеглят печалившите в томболата. За доброто настроение на публиката по време на теглянето на наградите, а и след това се погрижи специално сформирания оркестър "Оптиком".

Голямата награда , ваучер на стойност 1000 лв за покупка на масла, филтри, резерви части или като частично плащане от цената на избрана  за покупка машина спечели Георги Славов от Раднево. Бяха раздедени и много утешителни награди, като целият списък на печалившите може да намерите по долу.

Фирма Оптиком ще се свърже с всеки един от победителите, за уточняване начина на получаване на наградите.

Честито на всички спечелили!


 


24 Апр 2010

Новости от JCB, Laverda, Landini и Monosem ще покаже Оптиком на изложението Бата Агро

 Фирма Оптиком ООД ще представи за пореден път гамата от селскостопанска техника, с която се опитва да покрие голяма част от нуждите на земеделските производители. Това ще се случи на селскостопанското изложение Бата Агро от 11 до 15 май 2010 год. в гр. Стара Загора.


Земеделските производители познават Оптиком като компания, която предлага машини за всички земеделци – не само като цена, но и като технически показатели и технология, обясни управителят на фирмата Веселин Генев. Фирмата ще акцентира върху разнообразието на предлаганите машини. В центъра на изложението ще бъдат топ-продуктите на Оптиком – JCB, Laverda, Landini, Monosem, Sulky, Ovlac. Много са и новостите, които фирмата ще покаже по време на Бата Агро: 

JCB ще бъде представен с флагмена у нас - трактора Fastrac 8250. Новост е тракторът от 7-ма серия на JCB – 7230, с мощност 230 к.с., при който са въведени редица подобрения от началото на 2010 година. За първи път 7230 Fastrac ще се предложи с възможност за управление на предния мост чрез GPS система. Тя е разработена от JCB съвместно с Trimble. До сега при тракторите Fastrac беше технически трудно да се прилага такъв тип управление посредством GPS. Тази нова възможност, която ще представи Оптиком за първи път в България, е и абсолютна новост на европейския пазар. Фирмата ще представи и най-продавания на нашия пазар телескопичен товарач 531-70 Agri, който е с 3100 кг товароподемност и 7 метра височина на повдигане. 

Оптиком ще покаже и новости от италианския производител Laverda. Ще бъдат представени два комбайна – флагменът на фирмата Laverda M 306, както и по-малкият Laverda – REV 225. Комбайнът M 306 е с изключително много подобрения във всички части – хедера, вършачния апарат, сламонадробителя. Всички тези промени, чиято цел е повишаване на производителността, се въвеждат за новия сезон и ще бъдат представени на българския пазар за първи път. Една от тях е обновеният канал на елеватора – сега по-дълъг и с по-голям капацитет, осигуряващ гладкото преминаване на зърното и възможността да се използват по-големи хедери. Подобрена е и работата на оператора чрез още по-добра видимост от кабината. Задвижването на хедера и овършаващия механизъм е усилено и още по-надеждно, като са променени размерите на някои шайби и увеличена здравината на ремъците. Към многото технологични подобрения се добавя и разширената оперативна надеждност на управлението чрез бордния компютър – 2-ро поколение Agritronic Plus.

Оптиком ще представи и най-малкия комбайн, който предлага от сериите на Laverda – REV 225 с 5,4-метров хедер, който е подходящ за средни по размер земеделски стопанства. 

Много новости ще има и на изложбената площ на Landini. Дебют ще направи тракторът от новата 7-ма серия на Landini, който беше разработван в продължение на 4 години. Тракторът 7-210 е с изцяло нова конструкция, с мощност 200 к.с. и с голям запас от въртящ момент; двигателят е оборудван със системата Dual Power, чрез която мощността нараства до 14% при използване на ВОМ. Модерната трансмисия Autopowershift осигурява автоматично превключване на скоростите в транспортния диапазон и за да задоволи различни изисквания се предлага в три версии:

  • TECHNO – 4 ръчно превключващи се диапазона с 8 скорости Power Shift във всеки от тях. Механично управляеми допълнителни разпределители.
  • COMFORT – 4 електрохидравлично превключващи се диапазона с 8 скорости Power Shift във всеки от тях. Механично управляеми допълнителни разпределители.
  • FULL-TRONIC – 4 електрохидравлично превключващи се диапазона с 8 скорости Power Shift във всеки от тях. Електронно управляеми допълнителни разпределители.


За първи път фирмата ще предложи на българските клиенти и трактора от серията Landini Powermondial – 110 к.с. Той е с тегло около 5 тона, за да може да се използва дори и с по-тежките навесни сеялки и въобще по-тежкото навесно оборудване. Специално по поръчка на Оптиком тракторът се произвежда с тесен преден мост и в комплект с тесни гуми влиза при 70 см междуредие при окопните култури. Това прави машината многофункционална и тя може да се използва дори в малки и средни стопанства, въпреки сравнително големите си размери. Powermondial е подходящ  както за тежки почвообработки, така и за сеитба и за окопаване.

Последната новост от Landini е новият Rex с двигател 83 к.с. Той представя нова генерация на традиционно популярния лозаро-овощарски трактор от серията. Тракторът e с много подобрения основно в хидравликата и отговаря на най-новите изисквания на пазара.

Лидерът при сеялките Monosem ще бъде показан на изложението Бата Агро с традиционните машини. За първи път ще бъде прeдставена сеялката от новата серия NG+4 – четвърта версия на много популярната сеялка за окопни култури. През тази пролет на българския пазар вече има такива машини в действие, но на изложение те ще бъдат показани за първи път.

Друга новост на Бата Агро ще бъде американската почвообработваща техника на Great Plains, представена от Оптиком, съвместно със своя дилър Агро Старс от Добрич. Сред продуктите ще е култиваторът за слята повърхност, който след първите тестове в България е показал изключително добри резултати. Посетителите на щанда на Оптиком ще видят и т. нар. дисковатор – комбинирана машина между дискова и култиваторна секции, която е много подходяща за привържениците на традиционното земеделие (с оран, култивиране, сеитба и валиране), които не са малко.

Традиционно Оптиком ще изложи щанговите пръскачки на Kuhn, тороразпръскаващите машини на Sulky, както и много други машини, които посетителите ще имат възможност да видят на самото изложение от 11 до 15 май в Стара Загора. 

Оптиком залага на продуктите на високо техническо и технологично ниво, но не на последно място поставя и цената, за да могат машините да бъдат достъпни за всички земеделци, обясни управителят на фирмата Веселин Генев. Той подчерта още, че посетителите на изложението ще имат възможност да видят демонстрация на част от машините, както и да се включат в специално организирания тест драйв.

Много от машините, представени по време на изложението, Оптиком ще предложи на атрактивни промоционални цени. Сред тях ще са три модела комбайни на Laverda, трактори JCB Fastrac с мощност 230 к.с. и 260 к.с., някои от тракторите на Landini – новият 7-210, Powermondial и Powerfarm.


24 Апр 2010

Веселин Генев: На Бата Агро Оптиком ще съчетае сериозните разговори и забавленията

 Г-н Генев, Оптиком ще вземе участие в селскостопанското изложение БАТА АГРО. С какво фирмата ще се отличи пред останалите участници?

На първо място е добре да подчертаем, че дори да сме конкуренти на пазара с останалите членове на Българската асоциация на търговците на агротехника, между нас конкуренцията е лоялна. На изложението Бата Агро искаме да покажем машините, които предлагаме не само в статично положение, но и да представим част от тях с атрактивни демонстрации и тест драйв шоу. Така всяка от фирмите ще покаже какво предлага за земеделците, а те от своя страна ще вземат крайното решение, като изберат най-подходящата за тях машина.

Що се отнася до представянето на Оптиком, както винаги ще заложим на продуктите на високо техническо и технологично ниво. Не на последно място обаче акцентираме и на цената, за да могат машините да бъдат достъпни за всички земеделци. В центъра на изложението безспорно ще бъде демонстрационният камион на JCB, който ще пристигне специално за Бата Агро.

Разкажете малко повече подробности за камиона.


JCB камионът ще остане през всичките дни на изложението от 11 до 15 май. Той всъщност ще бъде част от щанда на фирма Оптиком, където клиентите ще научат повече полезна информация от нашите експерти за машините, които ги интересуват. Освен това обаче, на щанда ни посетителите ще се натъкнат на много изненади и промоционални цени на част от предлаганата техника. За доброто им настроение пък ще се грижат момичетата на JCB, които ще посрещат и малките фермери, за които сме подготвили много забавления и изненади.

Тоест обръщате поглед и към младото поколение, бъдещето на агробизнеса у нас?

Да, точно така. Решихме фермерите да са спокойни, че докато провеждат своите бизнес разговори, децата им  ще се забавляват и ще са радостни от факта, че интерактивните игри и изненади, които сме подготвили за децата допълнително ще развиват у младото поколение любов към земята.

Г-н Генев, в момента Оптиком провежда агроигра за фермерите с атрактивни награди. Какви са условията за участие? 

Действително в момента провеждаме агроигра с награди, осигурени от Оптиком, JCB, Laverda и Landini. Първа награда е ваучер на стойност 1000 лв. Той може да се използва за покупка на масла, филтри, резервни части и консумативи, които се предлагат в магазините ни в страната. Стойността му може да се използва и за доплащане на земеделска техника и инвентар, закупени от нас. Освен ваучера, има и много поощрителни награди – яке JCB, тениски JCB, умален модел товарач JCB 531-70 Agri Super, модел на най-бързия дизелов автомобил JCB Dieselmax, хладилни чанти Laverda, инструменти Landini, ръчни часовници Laverda.

Условието за участие е едно – желаещите да са земеделски производители  и да попълнят анкетната карта, която е приложена в притурката на Агровестника (или онлайн на адрес http://bata-agro.traktor.bg/) и да я изпратят на посочения в нея адрес.

Кога ще станат ясни победителите?

Имената на печелившите ще изтеглят момичетата на JCB чрез жребий на 14 май на щанда на Оптиком ООД. Така, че който е пропуснал да попълни и изпрати анкетата по пощата, на място на щанда, ще може да се включи, така да се каже на финалната права, и да участва в томболата за наградите. Като цяло искаме на това изложение да съчетаем сериозните разговори и забавленията, така че всеки фермер да остане доволен, че ни е посетил.


01 Апр 2010

Оптиком и JCB стартират пролетна агроигра с атрактивни награди

Оптиком ООД, съвместно с JCB, стартират пролетна агроигра с атрактивни награди. Най-голямата от тях е ваучер на стойност 1000 лв. Ваучерът може да се използва за покупка на масла, филтри, резервни части и консумативи, предлагани от старозагорската фирма. Стойността му може да се изплозва и за доплащане на земеделска техника и инвентар, закупени от Оптиком и Кооперация Китка Стара Загора.

Освен ваучера, организаторите на играта са предвидили и много поощрителни награди. Яке JCB (размер XL) и модел на най-бързия дизелов автомобил JCB DieselMax (задвижван от двигатели JCB и поставил официален рекорд) – мащаб 1:43; четири тениски JCB, изработени от дишаща материя – размери L, XL с ключодържатели, както и умален модел товарач JCB 531-70 Agri Super, в мащаб 1:35, са само част от поощрителните награди.

Освен награди с марката JCB, организторите са подготвили за участниците и две хладилни чанти Laverda, три комплекта с инструменти Landini, както и три ръчни часовника, предоставени от Laverda.          

От днес всички желаещи да участват в играта на Оптиком и JCB, могат да се регистрират за участие. За да се включите, е необходимо само да попълните  анкетната карта.

Имената на спечелилите ще бъдат изтеглени чрез томбола на 14 май 2010 год. по време на селскостопанското изложение Бата Агро в град Стара Загора.


31 Мар 2010

Ексклузивно интервю с управителя на фирма Оптиком ООД

Интервю на В.Генев за участието на БАТА Агро - Май 2010


30 Мар 2010

Подобрени версии на тракторите Landini Rex излизат на пазара през 2010 година

 Landini разработи подобрени версии на тракторите от серията Rex, предназначени за работа в трайните насаждения. Моделът F e подходящ за широкоредови лозя и тесноредови овощни градини, GE e малко по-широк, но по-нисък и GT, който е подходящ за широкоредови овощни насаждения и полска работа идват през 2010 с редица подобрения.

Мощностите, в които се предлагат тракторите са 74 к.с., 81 к.с., 92 к.с. От тази година обаче на пазара излиза и Rex 110 с мощност 102 к.с. на мястото на Rex 105 (99 к.с.). Тракторът е с 4-тактов двигател Perkins, който позволява по-голям въртящ момент. 

Rex F има по-здрава предна ос, както и подобрена навесна система. Леки промени също така са направени и по триточковата навесна система и ВОМ-ът, но останалите характеристики на трактора остават непроменени.

Трансмисията на Rex има избор между синхронизирана 15-скоростна кутия и 30-скоростна версия със сплитер и разбира се – powershuttle. Механичната версия сега има електро-хидравлично свързване с ВОМ-а, обяснява Емон Холден (Eamon Holden) от Landini. Това позволява полагането на по-малко усилие при натискането на педала за съединителя.


19 Мар 2010

Оптиком ООД и Агростарс ООД откриха нова база за селскостопанска техника в Добрич

 Официалният вносител на JCBLanidni,Laverda и Monosem за България - фирма Оптиком ООД, съвместно с партньора си Агростарс ООД, откриха своята търговско-сервизна база в град Добрич. Новата база разполага с над 500 кв.м. покрита и 4 000 кв.м. открита площ. Намира се в индустриалната част на Добрич, ул. Ангел Стоянов, № 24.

Лентата на новооткрития агро-център на Оптиком ООД и Агростарс ООД прерязаха кметът на Община Добрич - Детелина Николова и Управителят на Оптиком ООД - Веселин Генев. Пред дошлите над 60 фермера от региона, беше направена презентация за новите технологии в тракторостроенето и тенденциите пред развитието на българското земеделие.

 

По повод откриването на търговско-сервизната база, организаторите проведоха томбола за 5 машини на подзаводски цени.

 

Това бяха : трактор JCB Fastrac 8250, телескопичен товарач JCB Loadall 531-70 , трактор Landini Powerfarm 100, комбайн Laverda M 306 и сеялка Monosem. В Томболата се включиха 24 фермера. За всяка от машини бяха пуснати заявки за покупка, като най-силен интересът бе за трактор JCB Fastrac 8250 и Landini Powerfarm 100. Имената на спечелилите възможността да се сдобият с модерни и високотехнологични селскостопански машини на подзаводски цени, изтегли Борислав Борисов от Трактор.БГ.  

КЪМ ГАЛЕРИЯ НА СЪБИТИЕТО

 

Видео 


25 Фев 2010

Покана за откриването на продажбен и сервизен център в Добрич - 18 март 2010

 


24 Ное 2009

100-ният потребител в Онлайн магазина

Днес 24.11.09 се регистрира и 100-ният потребител в Онлайн магазина за резервни части на селскостопанска техника към Оптиком ООД.

Регистрираният потребител е г-н Г.Божанов от Долно Езерево обл.Бургас –той ще получи възможността да ползва еднократно 10% отстъпка при своята покупка.

Магазинът е един от най-бързо развиващия се уеб ресурс в своята област като успява да радва своите клиенти с разнообразие , качество и не на последно място с атрактивни промоции.

 

 


19 Ное 2009

Ново Агро изложение

 ОПТИКОМ ООД подкрепи решението на останалите членове на Българската Асоциация на Търговците на Агротехника /БАТА/ за организиране и участие в собствено изложение от 11 до 15 Май 2010 г. на Летище Стара Загора. Решението е провокирано от високите цени на площите и лошите климатични условия през февруари на изложението “Агра” в Пловдив, както и  високи цени в комплект с лоши условия за участниците и много ниска посещаемост на “Селското стопанство и всичко за него” в Добрич. Новото специализирано изложение БАТА Агро ще продължи започнатото от Зар Агро Шоу през м. Май 2009, което привлече много посетители с полеви демонстрации на техника, тест-драйв, състезания с трактори и други атракции – концерти, томболи с награди и безплатен вход за посетители. 

Благодарение на по-изгодните финансови условия ОПТИКОМ ще има възможност да покаже повече селскостопанска техника и инвентар на около 1000 кв.м., както и да подготви специални промоции и бонуси за своите клиенти, както и традиционните безплатни рекламни материали и бира.
 
 
 
 


19 Ное 2009

Нови товарачи и подобрено оборудване показа JCB на Агритехника 2009

 JCB представи последните си постижения на световното изложение за селскостопанска техника Агритехника 2009 в Хановер. Сред новостите на английския производител е най-малкия до сега представител на телескопичните товарачи. С височина едва 1,8 м новият Miniscopic Loadall 515-40 тежи 3,5 тона – с тон по-малко от предшественика си Miniscopic Loadall 520-40. Със задвижване 4x4 и двигател 50 к.с., 4-цилиндровият, 2,3-литров двигател Deutz, Miniscopic е проектиран и подходящ за животновъдните ферми и за работа в ниски и тесни пространства. Изключително подходящ е за работа в птицеферми и свинеферми. Машината е с хидростатично задвижване, като двустепенната хидростатична трансмисия позволява прецизна и плавна работа на машината с максимална скорост 20 км/час. Въпреки малките си размери, кабината на Miniscopic Loadall 515-40 е стандартна. Тя е просторна и удобна и лесно достъпна. С товароподемност 1 500 кг. при 4 метра височина на товарене Miniscopic Loadall 515-40 е достатъчно добър, за да се справя със задачи като изхвърляне на тор и хранене на животните във фермите, но в същото време ще се справя отлично и при работа в оранжерията.

 

 Наред с представянето на най-малкия си телескопичен товарач Miniscopic Loadall 515-40, JCB представи на Агритехника и телескопичния товарач 2м x 2м JCB Loadall 527-58. С капацитет на повдигане 2,7 тона и 5,8 метра височина JCB"2x2", както образно наричат машината, има дизелов двигател Dieselmax, 100 к.с. и хидростатично 4x4 задвижване.

Пазарът на малки товарачи обаче не е единственият сегмент, към който се насочва JCB. Доказателство за това е тежкотоварната машина, която компанията представи в Хановер – JCB Loadall 550-80. JCB Loadall 550-80 е с максимална височина от 8 метра, благодарение на което достига товарен капацитете от внушителните 5 тона. Моделът, който е с мощност 135 к.с., ще бъде представен на пазара на селскостопанска техника през следващата година.

С подобренията на машините JCB, идва и хидравличната система Variflo – с бутално аксиална помпа. Най-голямото предимство на системата е увеличения дебит на работа на помпата – 140 л/мин., при 110 л/мин. при предишната система. Variflo вече е част от стандартното оборудване за версиите 536-60, 531-70, 536-70, 541-70 и 535-95 от Agri до Agri Xtra. 

JCB Servo джойстик контролът вече също е стандартна спецификация при горепосочените машини, както и при Agri Plus 526-56. Джойстикът е наличен и при новите модели 527-58 и Miniscopic 515-40. При моделите Agri, Agri Plus и Agri Super Servo джойстикът е монтиран на страничната конзола, като е завършена с подпора за китката на оператора. При моделите Agri Xtra джойстикът е монтиран на седалката за по-голям комфорт и улеснено използване.

 

 

 

 

 


28 Окт 2009

Стартира Форум за селскостопанска техника

На 28.10.2009 стартира официалният форум на Оптиком ООД и Кооперация Китка. Споделяйте Вашите мнения и впечатления по актуални теми, както и за нашата работа.

Ще се радваме ако споделяте препоръки и отзиви и се надяваме да сме ви полезни.

http://opticom-bg.com/forum


01 Окт 2009

Магазинът е отворен !!! На 1-ви октомври 2009 г. Оптиком ООД стартира електронен магазин...

На 1-ви октомври 2009 г. Оптиком ООД стартира електронен магазин за онлайн продажби на земеделска техника и резервни части за нея . Като начало се предлагат над 500 популярни артикула с доказано качество, като асортиментът непрекъснато ще се обновява и допълва. Заедно с прикачен инвентар - сеялки, плугове, култиватори, торачки и др., ще намерите необходимите Ви резервни части за най-популярните марки трактори МТЗ, ЮМЗ, Т150, ДТ 75, Т25, а също консумативи за продаваните от фирмата трактори Landini, комбайни Laverda, трактори и товарачи JCB и др. За първите клиенти се предлага промоционална остъпка от 5%, а за някои категории стоки до 10%. Предвидени са отстъпки в зависимост от обема на покупката и за постоянни клиенти. Всички предлагани стоки са налични и се доставят в рамките на 24 часа до клиента.


13 Сеп 2009

Магазинът е в процес на разработка

Магазинът е в процес на разработка. Гордеем се с това което сме постигнали!


Количка

Количката е празна.

Най-продавани

Нови продукти

Виртуален Офис Еконт